
برگزاری کارگاه آموزشی مونته سوری در آسایشگاه خیریه کهریزک استان البرز
کارگاه آموزشی مونته سوری در آسایشگاه خیریه کهریزک استان البرز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه خیریه کهریزک: کارگاه آموزشی مونته سوری طبق برنامه در سطوح مقدماتی، متوسط و پیشرفته و با اهداف کلی ارتقای توانمندی های شناختی، حرکتی، حسی و اجتماعی کودکان ذهنی از طریق اجرای فعالیتهای هدفمند و متناسب با سطح عملکرد هر کودک و همچنین تمرکز بر مهارت هایی همچون هماهنگی چشم و دست، تقویت دقت و تمرکز، پرورش خلاقیت، مسئولیت پذیری، درک روابط علت و معلولی، و بهبود تعامل کودک با محیط اطراف با حضور کودکان مرکز روزانه ذهنی ساختمان نیلوفر مرکز توانبخشی و نگهداری شبانهروزی کودکان معلول ذهنی و اتیسم برگزار شد.
سنا رجبی مدیر مرکز توانبخشی و نگهداری شبانه روزی کودکان معلول ذهنی و اتیسم در این خصوص گفت: مونته سوری انتقال تجربه از طریق عینیت ملموس یعنی کودک به جای شنیدن توضیحات تئوری یا دیدن تصاویر، خودش مستقیما با محیط بازسازی شده تعامل نماید. این تجربه فعال نه تنها یادگیری را عمیق تر می کند بلکه باعث می شود مفاهیم طبیعی به صورت پایدار و ساختار یافته در ذهن کودک شکل بگیرد. در مونته سوری ما توانستیم که کودک را به محیط زنده و طبیعت نزدیک کنیم و در نهایت کلیدی ترین هدف در مونته سوری آموزش نظم و مسئولیت پذیری به کودکان را محقق نماییم.
رجبی در ادامه افزود: اجرای این کارگاه با استقبال بسیار خوب کودکان وخانواده ها همراه بود. استفاده از ابزارهای عینی، ملموس، ساده، رنگارنگ و در دسترس، فضایی شاد و انگیزه بخش ایجاد کرد و موجب افزایش مشارکت، تمرکز و ابراز احساسات کودکان شد. ارزیابی های مشاهده ای مربیان نشان داد که شرکت کنندگان پس از چند جلسه، در حوزه هایی نظیر دقت دیداری، هماهنگی حرکتی و مهارت های خودیاری پیشرفت محسوسی داشتند.
مدیرمرکز توانبخشی و نگهداری شبانه روزی کودکان معلول جسمی و اتیسم در پایان بیان کرد: دوره آموزشی مونته سوری که در 15 جلسه برگزار شد نمونه ای موفق از اجرای آموزش های مبتنی بر بازی و تجربه محسوب می شود. اجرای منظم جلسات با برنامه ریزی دقیق، همکاری تیمی مربیان، و بهره گیری از اصول علمی آموزش مونته سوری، نقش مهمی در رشد همه جانبه کودکان داشت. بنا داریم ادامه این روند در قالب برنامه های منسجم تر و دوره های تکمیلی دنبال شود تا زمینه های رشد شناختی، اجتماعی و هیجانی کودکان بیش از پیش تقویت شود. در پایان به رسم ادب از همکاران بابت اجرای موفق کارگاه مونته سوری صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم.
گفتنی است در آسایشگاه خیریه کهریزک استان البرز بیش از 800 نفر سالمند، معلولان جسمی حرکتی، بیماران ام اس و کودکان معلولیت ذهنی و اتیسم به صورت شبانه روزی در حال زندگی کردن هستند و آسایشگاه خیریه کهریزک استان البرز خدمات توانبخشی، نگهداری و مراقبتی به این عزیزان را به صورت شبانه روزی ارائه می دهد.