88310688 (9821+)

جدیدترین مقالات

کارگاه آموزشی آسپیراسیون و روش های غذا دادن به سالمند و کودک در آسایشگاه کهریزک استان البرز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی آسایشگاه خیریه کهریزک البرز: کارگاه آموزشی آسپیراسیون، روش های غذا دادن به سالمند و کودک و بررسی موقعیت و پوزیشن های مناسب در هنگام غذا دادن به بیمار با حضور مادریاران و پدریاران آسایشگاه در سالن آمفی تئاتر ساختمان اقاقیا برگزار گردید.

ناصر زبردست کارشناس گفتار درمانی آسایشگاه خیریه کهریزک در این باره گفت : آسپیراسیون ریوی وضعیتی است که فرد به هنگام استنشاق یا بلع، یک جسم خارجی را به داخل نای و ریه های خود می کشد و اغلب در حالتی اتفاق می افتد که چیزی که فرد در حال خوردن یا نوشیدن آن است، وارد مسیر اشتباهی در بدن می شود. بزاق، محتویات معده، از جمله استفراغ، دود یا گرد و غبار نیز می توانند مسیر تنفسی را تا حدی مسدود کرده و ریه ها را تحریک کنند و منجر به سرفه، مشکلات تنفسی و سایر علائم شود.

کارشناس گفتار درمانی آسایشگاه خیریه کهریزک اضافه کرد: معمولاً زمانی که شخصی غذا می خورد یا می نوشد، غذا یا مایع از دهان به داخل گلو رفته و سپس از طریق مری یا لوله غذایی به سمت معده حرکت می کند. آسپیراسیون ریوی زمانی اتفاق می افتد که ماده به طور تصادفی به جای مری به داخل نای و ریه ها می رود. این اختلال به طور معمول ناشی از مشکلی در عمل بلع است.

ناصر زبردست تصریح کرد: مواردی که می تواند به پیشگیری از آسپیراسیون کمک کند، عبارت اند از : خوردن غذا با اندازه های کوچکتر و جویدن آهسته غذا، اجتناب از غذاهایی که جویدن آنها دشوار است، مانند گوشت، خودداری از خوردن و آشامیدن در هنگام دراز کشیدن، خودداری از دادن غذاهایی به کودکان که امکان خفگی وجود دارد، مانند آجیل، دانه و انگور، مراجعه به یک متخصص گفتاردرمانی جهت بهبود وضعیت بلع، مشورت با پزشک در مورد داروهای تاثیرگذار بر بلع.

وی در پایان افزود: در مبتلایان به آسپیراسیون مزمن، پزشک بر روی علت اساسی ایجاد این اختلال متمرکز خواهد شد. همچنین، گفتاردرمانی می تواند به بهبود تکنیک های بلع و کنترل زبان کمک کند