88310688 (9821+)

اين واحد شامل بخش هاي زير است:
    كتابخانه
    سراي فرهنگي
    ساختمان آفتاب و گنجينه يادمان ياران

1) كتابخانه
تأسيس: 1373
يكي از فعال ترين قسمت هاي فرهنگي آسايشگاه كتابخانه است كه داراي 15 هزار جلد كتاب اهدايي مي باشد. كتاب هاي اين مجموعه طبق استاندارد كتابخانه ملي و جهت بهره برداري در اختيار مددجويان و كاركنان آسايشگاه قرار گرفته است. از فعاليت هاي كتابخانه مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  •    آموزش قرائت و تفسير قرآن
  •    آموزش خط بريل و كتابخواني براي نابينايان
  •    آموزش زبان انگليسي
  •    بر پايي جلسات حافظ و مثنوي خواني
  •    برنامه قصه گويي مادر بزرگ و پدربزرگ براي كودكان
  •     گروه دف نوازان ميلاد
  •     برقراري كلاس هاي سواد آموزي
      
     2) سرای فرهنگی و سالن اجتماعات
    در این بخش فعالیت های زیر صورت می گیرد :

        آموزش موسیقی و سرود
        آموزش تئاتر
        سفرهاي زيارتي و سياحتي
        آموزش خط و خوشنویسی
    فعالیت های فوق توسط مربیان داوطلب انجام می گيرد .

     3- ساختمان آفتاب و گنجینه یادمان یاران
    –  ساختمان آفتاب:
    با همت بانوان نیکوکار ساخت این مجموعه در سال 1385 آغاز شده و در  سال 1388 با مساحت 2200 متر مربع زیر بنا به بهره برداری رسید. این ساختمان به صورت چند منظوره احداث شده است. موزه یادمان یاران در طبقه دوم و سالن توجیهی و واحد مراقبت در منزل با وسعت 550 متر مربع در طبقه همکف می باشد. تیم مراقبت روزانه این مجموعه با هدف درمان و توانبخشی از 3000 مددجوی نیازمند در منازل شان حمایت همه جانبه می­نماید.
    مساحت زمین : 13000 متر مربع
    مساحت زیربنا : 2200 مترمربع
    سال بهره برداری: 1388

    واحد مراقبت در منزل
    با لطف خداوند متعال از ابتداي سال1392 ، فعاليت جديدي تحت عنوان ”مراقبت در منزل“براي خدمت رساني به معلولان ضايعه نخاعي و جسمي‌ـ حركتي آغاز و در سال1394 تعداد 300 نفرمددجو بصورت تخصصی در منازلشان تحت حمایت همه جانبه (ویزیت، درمان، توانبخشی و توانمند سازی، روانشناسی و… ) قرار دارند.
    هدف از تشكيل تيم مراقبت در منزل ، تقویت نگرش مثبت نسبت به معلولیت در خانواده ها و ارائه خدمات مراقبتي و توانبخشي به منظور رساندن فرد معلول و يا سالمند معلول به توانايي مطلوب جسمي، ذهني و روانشناختي در راستاي كاهش محدوديت ها و ناتواني ها، بهبود كيفيت زندگي، افزايش مشاركت اجتماعي و ايجاد زندگي مستقل براي آنان مي باشد.

 گنجینه یادمان یاران(موزه)
گنجينه يادمان ياران اينجاست                  ره توشه عشق رهسپاران اينجاست
هر تحفه اگر لب به سخن بگشايد             گويد كه خروش عشق از جان اينجاست

بانوان نيكوكار همانند قطره هاي كوچك اندك اندك به هم پيوستند تا امروز كه همچون دريايي بزرگ در جريان اند.
آن ها مي خواستند تا به يادگار از خود اثري بگذارند، پس هر كدام با ارزش ترين متعلقات شان ، حتي ميراث نسل هاي گذشته خود را به اين مجموعه سپردند تا براي نسل هاي آينده جاودان بماند.
گنجينه (يادمان ياران) با هدف حفظ نام نيكوكاران و ترويج فرهنگ نيكوكاري براي نسل هاي آينده با چند هديه كوچك آغاز به كار كرد ولي چندي نگذشته بود كه اين مجموعه با خيل اعتماد و ارادت نيكوكاران مواجه شد و روز به روز بر تعداد هداياي آن افزوده شده است .
بعدها اين گنجينه به آسايشگاه خيريه كهريزك منتقل و با همت نيكوكاران ، ساختمان آفتاب محل دائمي نگهداري اين سرمايه هاي عظيم شد.
امروزه اين مجموعه با بيش از 2500 قطعه اشياء اهدا شده شامل هداياي بي نظيري است كه نسل هاي آينده را از اين همه حسن سليقه و مهرباني به وجد خواهد آورد.
شكل گيري گنجينه: 1370
طرح توسعه: 1381
بهره برداري طرح نهايي: 1388
گنجينه يادمان ياران با مساحت 1000 متر مربع زيربنا در طبقه دوم ساختمان آفتاب واقع شده است. اين فضا مجهز به دوربين هاي مدار بسته، درب هاي نوردهي طبيعي و مصنوعي(كنترل از راه دور)، درب هاي ضد حريق و سيستم تهويه مطبوع با فيلترهاي تصفيه كامل هوا است.
اين گنجينه در ليست موزه هاي ميراث فرهنگي كشور به ثبت رسيده و به عنوان پشتوانه معنوي اين مركز به شمار مي آيد. اشياء اهدا شده توسط نيكوكاران مربوط به دو دوره باستاني و مدرن تاريخ مردم ايران است كه گوشه اي از فرهنگ، هنر و آداب و رسوم زندگي ايراني را به نمايش مي گذارند.
اين اشياء شامل قرآن هاي خطّي و چاپي، تابلو هاي نفيس( نقاشي، سوزن دوزي، سنگ دوزي، معرّق، خوشنويسي، فرش و …) عتيقه جات، جواهرات، نقره جات، مسكوكات، سفالينه، ظروف مسي قديمي، بلور كريستال، بلور و فلزي، تافته هاي ابريشمي، لباس هاي محلّي و قديمي، بقچه هاي ترمه، كلكسيون هاي شخصي(انواع سكه، تمبر، چاقو، كبريت، سماور، قوري و …… ) است. بخشي از اين گنجينه هم به هداياي خارجي تعلّق دارد.