88310688 (9821+)

شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد United Nations Economic and Social Council پس از بررسی های لازم ، گواهی مقام مخصوص مشورتی خود را در جهت افزایش تعاملات بین المللی، به موسسه خیریه کهریزک اعطا کرد.

در پی پیشنهاد سازمان های مردم نهاد سازمان ملل، شورای اقتصادی و اجتماعی این سازمان، تصمیم به اعطای مرتبه ی مشورتی ویژه (Special Consultative Status)  به موسسه خیریه کهریزک گرفت.

این شورا معروف به اکوسوک (ECOSOC) یکی از پنج رکن اصلی سازمان ملل متحد است که فصل دهم منشور سازمان به آن اختصاص دارد که با اعطای مقام مشورتی به سمن‌های واجد شرایط مشخص شده، زمینه فعالیت انواع سمن در کمیسیون‌ها و انجمن‌های شورا را ایجاد می‌کند.

همکاری با سازمان های هم سو در دیگر کشورها از مهمترین اهداف مشارکت در این صندوق می باشد و این اعتبار را ایجاد می کند تا در سیاست گذاری های بین المللی در حوزه های مرتبط با فعالیت کهریزک، این موسسه صاحب نظر باشد. داشتن مقام مخصوص مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، همچنین این فرصت را در اختیار کهریزک قرار می‌دهد که از تجربیات سازمان های مردم نهاد مشابه در سطح بین المللی استفاده و در جلسات مشورتی این سازمان‌ها در سازمان ملل شرکت کند.

این شورا مسئولیت توجه و رسیدگی به امور اجتماعی، اقتصادی و امور مربوط به ۱۴ آژانس تخصصی سازمان ملل را به عهده دارد تعداد اعضای شورا هم اکنون ۵۴ عضو است که از بین ۵ منطقه جغرافیایی سازمان ملل برای یک دوره سه ساله توسط مجمع عمومی انتخاب می‌شوند. کرسی‌های شورا بر اساس مناطق جغرافیایی تقسیم شده که ۱۴ کرسی به کشورهای آفریقایی،۱۱ کرسی به کشورهای آسیایی،۶ کرسی به کشورهای اروپای شرقی، ۱۰ کرسی به کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب و ۱۳ کرسی به کشورهای اروپای غربی و سایر مناطق اختصاص دارد.

شورای اقتصادی اجتماعی دارای صلاحیت و وظایف بسیار گسترده‌ای است. اگرچه این نهاد یکی از ارکان اصلی سازمان ملل است ولی تحت‌نظر مجمع عمومی فعالیت می‌کند و گزارش فعالیت‌های خود را به مجمع می‌دهد، تصمیمات مجمع عمومی را اجرا می‌نماید و به نوعی بازوی عملیاتی و اجرایی مجمع عمومی به حساب می‌آید. فعالیت‌های اصلی این شورا عبارتند از:

1-ایجاد هماهنگی میان ارکان مختلف سیستم ملل متحد؛

2- نهاد مسئول انجام فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل؛

3- انجام مطالعات و گزارش‌هایی درباره مسائل بین‌المللی مربوط به امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و سایر امور مربوطه؛

4- ارائه توصیه‌هایی برای پیش‌برد حقوق بشر و آزادیهای عمومی برای همه؛

5- تدارک و سازمان دادن کنفرانس‌های مهم بین‌المللی در خصوص مسائل اقتصادی و اجتماعی؛

6- هماهنگ سازی فعالیت‌های موسسات تخصصی سازمان ملل متحد؛

7- نظارت بر ارکان فرعی که توسط خود شورا یا سایر ارکان ایجاد شده‌است (این نظارت به این نحو است که این ارکان گزارش خود را به شورا می‌دهند و شورا این گزارش‌ها را در گزارشی که به مجمع عمومی می‌دهد لحاظ می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر وضعیت ناظر را در این شورا دارد. شورای اجتماعی و اقتصادی به عنوان مرکزی برای گفتگو در باره مسائل اقتصادی و اجتماعی بین‌المللی و فرموله کردن سیاست‌های پیشنهادی به اعضا و مجموعه سازمان ملل متحد عمل می‌کند.

سازمان ملل متحد برای جلب مشارکت ملت‌های مختلف در فعالیت‌های سازمان ملل، سازوکارهای مختلفی را پیش‌بینی کرده است. یکی از این سازوکارها همکاری با سازمان‌های مردم نهاد کشورها تحت عنوان مقام مشورتی شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل است.

به عبارت دیگر شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل برای مطالعات تخصصی در موضوعات مرتبط با شورا و اتخاذ تصمیمات، راهبردها و ارائه توصیه‌ها به کشورها و پیگیری وضعیت این تصمیمات در کشورهای مختلف از همکاری سمن )سازمان‌های مردم نهاد) بهره می‌گیرد.

 شورا با اعطای مقام مشورتی به سمن‌های واجد شرایط مشخص شده، زمینه فعالیت انواع سمن در کمیسیون‌ها و انجمن‌های شورا را ایجاد می‌کند.

شورای اقتصادی اجتماعی تنها قسمتی از بدنه اصلی سازمان ملل است که یک چارچوب رسمی برای ارتباط با سمن‌ها دارد. در سال 1946 ، 41 سمن مقام مشورتی سازمان ملل را کسب کردند، در سال 1992 این رقم به 1200 سازمان رسید و در حال حاضر بیش از 3400 سازمان مقام مشورتی را کسب کرده‌اند.

این شورا به عنوان انجمن مرکزی بحث بر مسائل اقتصادی و اجتماعی، فرموله بندی توصیه‌ها و سیاست‌ها، خطاب به کشورهای عضو و خود سازمان ملل است.

مؤسسه‌های غیردولتی (NGO) که می‌خواهند در تصمیم‌های رسمی سازمان ملل متحد سهیم باشند، نخست باید گواهی مقام مخصوص مشورتی UN را از سوی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد دریافت کنند. این گواهی به آنها اجازه می‌دهد خود را به عنوان مرجعی موثق و باصلاحیت معرفی کنند.

مؤسسۀ خیریۀ کهریزک در تاریخ 17 خرداد 1402 موفق به کسب مقام مخصوص مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد شد. خیریۀ کهریزک برای افزایش تعاملات بین‌المللی خود اقدام به دریافت این عنوان کرده است. همکاری با سازمان های هم سو در دیگر کشورها از مهمترین اهداف مشارکت در این صندوق می باشد و این اعتبار را دریافت می کند که در سیاست گذاری های بین المللی در حوزه مورد فعالیت خود صاحب نظر باشد. کسب مقام مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد به معنای شرکت در کلیه جلسات برگزار شده مرتبط در حوزه فعالیت این موسسه می باشد.

در این جلسات خیریه‌های عضو به صورت حضوری یا به صورت آنلاین حضور دارند که بستر هم فکری و همکاری و استفاده از تجارب یکدیگر را برای سازمان‌های خیریه عضو ایجاد می‌کند.

موسسه خیریه کهریزک، محل نگهداری و توانبخشی سالمندان، معلولین، بیماران ام اس و کودکان معلول می باشد، داشتن چنین عنوانی موجب خواهد شد بتوانیم خیریۀ کهریزک را هرچه بیشتر در عرصه‌های بین‌المللی معرفی کنیم.